top of page

Top 5 tips til sommer hudpleje

Opdateret: 23. sep. 2020*Dette indlæg indeholder reklame. Produkter markeret med * i opslaget er givet som reklame til gengæld for anmeldelse. Alle meninger og tanker om produkterne er helt mine egne


Sommeren er her endelig, hvilket også betyder at vores hud som regel også ændre sig. For mig, ændre min hud sig på den måde at jeg har langt mere olie produktion, lettere til urenheder og lettere til hyperpigmentering og solpletter. Mine 5 tips ligger mest op til folk med kombineret eller olieret hud type, eller folk som også har tendens til urenheder særligt her om sommeren.


Mine tips er baseret på hvad jeg har læst mig frem til, samt produkter jeg selv har prøvet og set virke på min egen hud, så du skal være opmærksom på at det måske ikke vil virke for dig og din hud.


Mine tips kan også bruges som grundlag for en simpel rutine. Jeg poster en gang i mellem mine egne rutiner på min Instagram @kei_skin hvis du er interesseret i at se hvordan jeg sammensætter mine rutiner.


De produkter og trin jeg nævner her er alle produkter og trin jeg bruger i øjeblikket, men hvis du har spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte mig, dog er det vigtigt at sige jeg på ingen måde er professionel inden for hudpleje på nogen måde, men bare en som i gennem min hobby har tilegnet mig en masse viden om ingredienser, hudpleje og K-Beauty.


1. En god renserutineNår vejret bliver varmere sveder man som regel også mere, man har en højere olieproduktion, er mere udenfor og udsat for mere snavs. Det er derfor vigtigt at man er mere flittigt med sin rens, især aften rutine. De to rense produkter vist på billedet er blot et eksempel på hvordan en dobbelt rens kan se ud.


For mig er dobbelt rens vigtig også selvom jeg ikke har makeup på, da olie rens også er med til at opløse olien på huden udover makeup og solcreme. Derfor er det en rigtig god ide at finde en god olie rens eller rense balm som du synes er lækker. Der er efterhånden så mange på markedet at det burde være muligt at finde en som passer dig og din hud.


Anden rens er det vigtigt at du finder en som er mild, har en pH på omkring 5.5 og som stadig renser huden godt af. Der finde også virkelig mange lækre rens, om man så er mest til gel, skum, eller creme, burde det være let at finde en man godt kan lide.


En sidste ting som jeg klart kan anbefale, en rensebørste. Jeg ved at Foreo er en dyr udgave, men for mig er den virkelig det værd. Børsten pulserer og man får bare renset huden virkelig godt igennem uden at man er hård ved huden. Jeg har særligt tendens til urenheder omkring næsen og omkring hagen og jeg kan virkelig mærke og se en forskel når jeg bruger den. Min hud er bare mere ren og glat.


Hvis man synes den store Foreo er for dyr, har de lavet mindre udgaver som koster mindre. Ellers kan man få rense børster i alle afskygninger i alle prisklasser. Det gode ved Foreo er at man ikke skal skifte et børstehoved hver 3. måned da den er lavet af et antibakterielt materiale.


2. Reducering af olie produktionI takt med det varme vejr, er der mange af os som også producere mere sebum. Derfor prøver jeg altid at fokusere på at balancere olie produktionen med ingredienser beregnet til netop det.


For mig er niacinamide altid en vinder. Udover at balancere hudens olie produktion, kan niacinamide også være med til at lysne pigmentering i huden. Jeg har dog kun oplevet forbedringer i forhold til olie produktion, men jeg ved det kan hjælpe andre.


Man kan få niacinamide i mange forskellige produkter, så som serum eller toner og essence. Denne serum er fra The Ordinary og er en af mine favorit niacinamide serums.


En anden ting som kan være en god ide, er fugt. Man kan selv være med til at højne olie produktionen i ens hud hvis man bruger for mange udtørrende produkter i et forsøg på at mindske olie produktionen. Man kan derfor undgå en del olie produktion, hvis man også har fokus på et let lag fugt, så som en hyaluronsyre serum eller toner.


Den viste toner fra CosRx er perfekt til at få et godt men let lag af fugt. Man kan nøjes med et enkelt lag, men hvis man som mig har dehydreret hud, er den også rigtig god til at bruge i 2 eller 3 lag.


En sidste ting man kan gøre, er at brug en ler maske en gang om ugen. Lermasker er gode til at absorbere overskydende olie i huden, samt få pore til at synes af mindre. Dog er det vigtigt at du finder en lermaske som ikke er for hård ved huden og tørre din hud helt ud. En god måde at komme udenom det, er ikke at lade masken tørre helt ind på huden, men derimod at vaske den af inden.


Jeg kan klart anbefale den viste fra Innisfree. Innisfree har også lavet en lermaske med hyaluronsyre som er virkelig god hvis man gerne vil undgå at tørre sin hud helt ud.


3. Mild eksfolieringNår det kommer til eksfoliering ved vi alle at det er bedst kun at gøre det et par gange om ugen. Dog oplever jeg at min hud om sommeren ofte har brug for at eksfoliering langt mere en kun en eller to gange om ugen.


Jeg har derfor altid nogle mere milde former for eksfoliering på hånden, så jeg har mulighed for at eksfoliere oftere, uden at ødelægge min hud barrier. Man skal også huske på at huden bliver mere sensitiv når man bruger eksfolierende syre, så det kan være en god ide at vælge mere milde former for eksfoliering når man er mere udsat for solens stråler om sommeren.


Billedet viser tre former for mild eksfoliering; serum, rens og enzym pulver. Serummen er LHA Blemish Ampoule fra Rovectin* og den indeholder en eksfolierende syre ved navn LHA, som er en ny form for mildere salicylsyre. Den kan derfor bruges dagligt, både morgen og aften uden at gøre huden sensitiv.


En anden form for mild eksfoliering kan du få ved at vælge en rens som indeholder eksfolierende syre. Her er en rens fra By Wishtrend som indeholder 1% LHA og 1% PHA som er den mildeste form for alpha hydroxy acid (AHA) og kan bruges af folk med sensitiv hud. De milde former for BHA og AHA gør at man kan bruge den så ofte som man har brug for det.


Sidste produkt er et enzym pulver. Enzym pulver er ikke så kendt i vesten endnu, men det er brugt en del i både Sydkorea og Japan. Alt man gør er at blande en lille mængde pulver med lidt vand også skummer man det på til en skum som man kan bruge som sin rens nummer to. Enzymer i pulveret er med til at give huden en eksfoliering, samtidig med at pulveret blandet med vand kan give en meget mild fysisk eksfoliering. Denne pulver med grøn te fra By Wishtrend, bruger papaya enzymer og det er en af mine favorit enzym pulver.


4. Gel cremeOm sommeren har jeg sjælden brug for mere end en let creme til at forsegle min rutine, især om morgenen for at undgå at se for fedtet ud. Derfor er gel creme altid den konsistens af creme jeg vælger om sommeren.


Det er en myte at man ikke behøver en fugtighedscreme hvis man har olieret ud. Hvis man ikke fugter sin hud ordentligt vil huden faktisk producere endnu mere sebum for at holde huden fugtet og smidig. Derfor er det altid en god ide at bruge en creme til slut i sin rutine og der findes så mange forskellige slags til alle hudtyper.


Her har jeg samlet 3 gel cremer jeg har i min samling i øjeblikke, som alle har forskellige konsistens. Den første er Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream fra Isntree*. Denne er som navnet beskriver, mere en gel creme. Den er let, men giver en lidt mere cremet følelse. For mig og min hud, har det fungeret bedst lige før sommeren rigtig kom i gang. Min hud er dehydreret så jeg har brug for alt den fugt jeg kan få og det giver denne gel creme.


Den næste er Squeeze Green Watery Gel Cream. Dette er en gel som de fleste nok tænker en gel er mht. konsistens. Dog har denne nogle virkelig interessante egenskaber. I gelen er der små pletter af avokado olie. Hvis du gerne vil se hvordan den ser ud, har jeg en anmeldelse og en video af teksturen på min Instagram (kei_skin). Ofte kan gel cremer som denne efterlade huden med en underlig film og lidt tør følelse synes jeg. Men når denne gel tørre ind efterlader den huden blød og virkelig fugtet grundet de forskellige suspenderet olier der i gelen. Min hud føles fugtet uden at være olieret og den er helt perfekt når temperaturen stiger. Dette er nok den bedste gel creme jeg har prøvet og helt sikkert en jeg skal have igen næste år!


Den sidste gel creme er Dear, Klairs Fundamental Water Gel Cream*. Dette er en flydende gel creme. Full disclosure, så har jeg ikke prøvet den endnu. Min plan er at bruge den når jeg har brugt min Enature op og vejret skifter til lidt mere kølig temperature. Denne gel creme er en del af Klairs Fundamental linje som jeg er blevet ret vild med, så jeg glæder mig helt til at åbne den! Den indeholder grøn te, panthenol, centella asiatica og mugwort, så det er en virkelig beroligende creme.


5. SolcremeSolcreme er det vigtigste du kan bruge i din rutine og derfor er det også det sidste tip jeg har i min top 5. Solcreme forhindre tidlig aldring, fine linjer og kan beskytte imod forbrænding og hudkræft. Der findes efterhånden en del virkelig gode solcremer til alle hudtyper, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge solcreme.


Her på billedet er nogle af mine favoritter samt en ny som hurtigt er blevet en favorit også. Den første er faktisk ikke koreansk, men japansk. Det er Bioré UV Watery Essence SPF50. Denne solcreme er super let, ingen whitecast og efterlader huden fugtet. Det skal dog siges at den har en kraftig duft af alkohol. Det er ikke noget der genere mig, og jeg har ingen problemer med alkohol i min hudpleje da der findes flere typer som bruge på mange måder. Denne solcreme er bare en god og sikker vinder som jeg altid vil have i skuffen.


Den næste er en som jeg allerede har lavet en anmeldelse af, som så vidt jeg husker, ikke var mega god. Det er selvfølgelig Dear, Klairs Soft Airy UV Essence. Siden den anmeldelse har jeg haft mulighed for at bruge den mere og i forskellige tider af året. På baggrund af dette er den hurtigt blevet en favorit. Den er fugtgivende og fungere virkelig godt når min hud føles særligt dehydreret. Siden min sidste brand anmeldelse af Dear, Klairs har jeg haft mulighed for at prøve flere af deres produkter, så jeg laver en opdateret blog post på de nye produkter jeg har prøvet samt gamle jeg måske har ændret mening om.


Den sidste, er en ny fra mærket Make p:rem. Make p:rem er et mærke som har specialiseret sig i at lave solcreme og de gør det godt! Denne solcreme er let og som navnet siger, næsten som en gel. Den er let og der er ingen whitecast. Den har dog en lidt olieret finish, så hvis du ikke er til det skal du ikke vælge denne. Jeg er ikke selv så meget til en mega matte finish, men gerne lidt mere glowy hud, og det synes jeg den her giver.


Hvis du er interesseret i at købe et eller flere af produkterne jeg skriver om, kan du købe mærkerne Dear, Klairs, CosRx, By Wishtrend og Rovectin hos Wishtrend. Hvis du har lyst til også at støtte

mig, må du meget gerne bruge dette link: https://www.wishtrend.com/?a_aid=keiskin

linket gør at jeg tjener en lille procentdel af dit køb som kommission. Derudover kan du få 15% på dig første køb hvis du skriver dig op til nyhedsbrevet. Jeg har derudover også samlet andre links og koder i min bio på Instagram hvis du er interesseret.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page