top of page

Top 10 bedste cruelty free og veganske K-Beauty mærker

Opdateret: 14. dec. 2020


*Dette indlæg indeholder reklame. Produkter markeret med * i opslaget er givet som reklame til gengæld for anmeldelse. Alle meninger og tanker om produkterne er helt mine egne


Først og fremmest vil jeg undskylde for at jeg ikke har lavet nye indlæg mere end 2 måneder. Jeg deler sjældent personlige ting på bloggen da min tanke hele tiden har været at fokusere på hudpleje og ikke lave en livsstils blog. Men de sidste par måneder er der sket en masse ting i mit liv som har taget en masse af min tid og derfor har jeg simpelthen ikke fået lavet indlæg. Jeg kommer helt sikkert til at lave et enkelt lille indlæg omkring det hele da, jeg rigtig gerne vil dele det med jer. Jeg vil gøre mit bedste for at komme tilbage til at poste et indlæg hver anden uge som tidligere.


De seneste par år er populariteten omkring K-Beauty eksploderet, særligt herhjemme popper der flere og flere K-Beauty webshops op. Med den stigende opmærksomhed og popularitet følger helt naturligt debatten omkring det er bliver kaldt "cruelty free" produkter og også veganske produkter. K-Beauty associeres ofte med ingredienser så som, snegleslim, honning, bi gift, mm. Derfor er der også flere som er begyndt at få øjnene op for hvilke K-Beauty mærker som er cruelty free og veganske. Jeg tænkte derfor det var på tide at lave en samling over hvad jeg synes er de 10 bedste mærker som er veganske og cruelty free.


I Sydkorea, som det også er tilfældet i Europa, er det ikke længere lovligt at teste på dyr. Derfor er alle K-Beauty mærker som produceres i Sydkorea som udgangspunkt cruelty free. Der er dog et men! I mainland Kina skal alle hudpleje produkter som sælges i en butik testes på dyr. Dvs. hvis et K-Beauty mærke sælges i en butik i Kina tester de deres produkter på dyr. Mærket vil derfor ikke være hvad de fleste anser som 100% cruelty free.


Her kommer så en lille grå zone, hvis et K-Beauty produkt ikke bliver solgt i en butik, men sendt direkte igennem en hjemmeside i Kina skal det ikke testes på dyr. Produkter og mærker solgt i Hong Kong både online og i butikker, kræver heller ikke test på dyr. Det kan derfor være lidt af en jungle at gennemskue hvornår et produkt er cruelty free eller ej. Dog vil jeg sige at der efterhånden findes en del lister og artikler som fortæller hvilke mærker som bliver solgt i Kina, så man kan undgå dem.


Heldigvis er der flere og flere Sydkoreanske mærker som er begyndt at gå forrest og laver cruelty free og veganske produkter. En side som wishtrend.com lavede for et par måneder siden en kampagne hvor de lover at alle deres produkter og brands som de sælger er cruelty free.


Det seneste år er der også dukket flere og flere veganske K-Beauty mærker op på markedet. Jeg har forsøgt at finde så mange mærker som er certificeret veganske, men de fleste på listen vil ikke være certificeret veganske, men tilbyde et stort sortiment eller 100% veganske produkter. Det kan nemlig tage utrolig lang tid og være ekstremt dyrt at opnå certificering, så der vil være brands på listen som ikke decideret er certificeret men selv bruger vendinger som vegan friendly eller andet.


For lige at ridse op hvad veganske produkter egentlige indebære, kommer her en forklaring: hudpleje produkter som ikke indeholder nogen form for animalske produkter eller biprodukter så som honning, snegleslim eller bivoks.


Jeg vil også gerne pointere at jeg kraftigt anbefaler at man selv laver research på et pågældende mærke om hvorvidt de opnår de standarder man selv har for produkter man vil bruge på sin egen hud. Dette indlæg og listen er ment som inspiration og en måde hvorpå man evt. kan få øjnene op for nye mærker og så selv derfra undersøge om det er noget man vil købe eller ej.


Listen nedenfor med brands er i en helt uvilkårlig rækkefølge.


1. Barr*


Jeg var så heldig at modtage Barrs Centella Calming Ampoule Toner som PR for et godt stykke tid siden. Jeg modtog den på et tidspunkt hvor min hud var meget sensitiv og den hjalp simpelthen så meget på kort tid. Jeg var så imponeret over deres toner at jeg købte resten af deres produkter. Brandet bruger rigtig meget deres community og har for nylig opnået et få funding til en to nye produkter igennem en Go Fund Me.


Barr er et ret nyt og lille K- Beauty mærke som er omkring et år gammelt. Deres produkter er 100% veganske og cruelty free. De har så vidt jeg kan se, to forskellige veganske certificeringer. Barr fokusere på produkter som beroligerer huden og beskytter hudens barrier med ingredienser som centella, panthenol, suqalane, jojoba olie og grøn te. De er meget anti 10 trin og følger helt klart "less is more" princippet.


Jeg er selv super glad for deres produkter og kan kun anbefale dem. Deres produkter er egnet til alle hudtyper da der virkelig er kælet for ingredienserne og på den måde passer de stort set de fleste. Jeg glæder mig enormt meget til at se hvad de kommer ud med i fremtiden, jeg ved at de i øjeblikket arbejder på en cleanser og en form for scrub.


2. ENature


ENature er et af de lidt nyere koreanske mærker som er gået 100% ind på at lave produkter som er naturlige, veganske, ikke testet på dyr og med minimal belastning på miljøet. Mærket lover på deres hjemmeside at alle produkter er uden animalske produkter, men de har så vidt jeg kan se ikke nogen certificering. De bruger miljøvenlig indpakning og printer med soja blæk på deres kasser.


ENature er et mærke jeg personligt rigtig godt kan lide og klart vil anbefale hvis man leder efter vegansk K-Beauty. Deres produkter har en flot indpakning, tænker over miljøet, sidste men ikke mindst og nok det vigtigste, så er deres produkter virkelig gode. Jeg er selv ret vild med deres Squeeze Green linje som har fokus på vitaminer fra grønne grøntsager så som kål og spinat. Deres watery gel cream er helt fantastisk og har været perfekt sommeren over.


De har derudover også linjer med birkesaft med fokus på fugt, centella med fokus på at berolige huden og moringa med fokus på at rense huden.


3. CosRx


CosRx er et af de helt store mærker inden for K-Beauty og nok et af de mærker flest kender. CosRx laver gode kvalitets produkter til alle hudtyper til en lav pris, men særligt til hud med tendens til akne.


Jeg har efterhånden prøvet rigtig mange CosRx produkter og et af mit favorit produkter er helt klart denne Hydrium Watery Toner. CosRx har det seneste års tid lanceret og relanceret en masse nye produkter og indpakning.


CosRx er et mærke som har mange år bag sig og deres profil er ikke nødvendigvis at de er veganske. Derimod vil jeg nok karakterisere mærket som vegan-friendly, dvs. mange af deres produkter er veganske, men mærket er ikke certificeret. En grund til at jeg har inkluderet CosRx på listen er at de laver virkelig mange og virkelig gode produkter, så hvis man er ok med ikke nødvendigvis at købe K-Beauty fra et mærke som ikke er 100% vegansk certificeret, har CosRx produkter til en hver smag og hudtype og det er klart et mærke jeg vil anbefale.


4. Purito


Purito er efterhånden blevet et meget populært mærke, især også herhjemme og det er der helt sikkert en god grund til. Tilbage i december sidste år lavede jeg et indlæg med en anmeldelse af mærket hvor jeg også kort beskriver deres filosofi. Purito har en filosofi om at lave sikre og ærlige produkter hvor de kun bruger naturlige ingredienser. Mærket tester ikke på dyr og den indpakning produkterne kommer i, er lavet af miljø venligt genbrugspap.


På deres hjemmeside står der klart og tydeligt ar mærket er 100% vegansk, men jeg kan ikke finde en certificering på det. En certificering betyder god ikke at et mærke ikke er forpligter sig til at lave produkter som er 100% veganske.


Purito er ikke et af mine ynglings mærker, men jeg vil stadig give dem en stor anbefaling da de laver gode, billige produkter som alle er veganske, cruelty-free og miljøvenlige.


5. SiorisSioris et af de mest spændende K-Beauty mærker for tiden, i min mening. Mærket har en meget klar bæredygtig profil, samtidig med at de er cruelty free og certificeret vegansk. Jeg har prøvet den del af deres produkter efterhånden og hver gang jeg har prøvet et produkt, kan jeg bare mærke at jeg bliver nødt til at prøve flere. Mærket har en stor fokus på at bruge naturlige og friske ingredienser, hvilket også er grunden til at deres produkter "kun" holder 6 måneder efter åbning.


Udover at have en flot og minimalistisk indpakning, er det deres bæredygtighed som gør mig endnu mere interesseret i mærket. De bruger nemlig kun ingredienser som er i sæson, hvilket betyder at du kan købe et produkt med en hovedingrediens om sommeren og samme produkt et halvt år senere med en anden hovedingrediens.


De bruger hovedsageligt enten green plum eller yuja (en citrus frugt), og på deres hjemmeside kan du se præcis hvornår og hvor de høster deres ingredienser, samt læse om mærkets historie og mission.


Er du på udkig efter et vegansk og mere moderne mærke, synes jeg helt klart du skal prøve Sioris. Jeg har stadig et par produkter jeg skal have testet før jeg kan lave en anmeldelse, men jeg kan sige at jeg allerede har bestilt anden omgang af et par af deres produkter, så man kan roligt sige at det hurtigt er blevet et af mine favorit mærker.


6. Thank You Farmer


Navnet kan måske give et lille hint omkring dette mærkes ethos. Thank You Farmer laver produkter med et fokus på gode ingredienser fra naturen. Mærket er næsten helt vegansk og cruelty free. Af hvad jeg kan finde er det kun deres Back to Relax Soothing Gel som ikke er vegansk, men jeg vil klart anbefale at du selv lige gennemgår inci listen for animalske produkter inden du køber produkter fra dem, blot for at være på den sikre side.


Thank You Farmer er mest kendt for deres solcremer og deres True Water serie. Jeg har kun prøvet et par af solcremerne som er i blandt mine favoritter. De er yderst behagelige på huden og efterlader ikke whitecast. Deres True Water serie skulle være en drøm for folk med tør eller dehydreret hud.


7. Rovectin*Rovectin er et lidt nyt mærke som har fået en del opmærksomhed det seneste halve år, mest grundet Euniunni som snakker en del om mærket på hendes Youtube kanal, men også fordi Wishtrend er begyndt at sælge det. Jeg har selv en anmeldelse på vej som jeg regner med at have klar om 2 uger. Men jeg kan allerede nu sige at det er et mærke som har nogle virkelig gode produkter.


Ud fra hvad jeg kan finde af oplysninger er mærket 100% cruelty free, men hvad jeg kan se på Wishtrends hjemmeside er ikke alle deres produkter er veganske. De har lavet en ret smart mærkning på hvert produkt de sælger på deres side hvor du kan se om hvorvidt det pågældende produkt du er interesseret i, er vegansk. Rovectin har derudover også fornylig re-formuleret uden nogle forskellige essentielle olier som kan være irriterende, så som lavendel olie.


Et godt tip omkring Wishtrend; hvert år omkring Black Friday har de et ret legendarisk udsalg og vilde tilbud (noget jeg har benyttet mig af flere gange), så jeg kan varmt anbefale at tjekke deres side ud der sidst i november. Jeg får helt sikkert nogle forskellige rabat koder også (ikke affilate, jeg tjener kun en smule hvis du bruger mit link), så hold øje med min Instagram profil hvor jeg kommer til at dele dem.


8. Aromatica


Aromatica er endnu et mærke som jeg fornemmer er begyndt at blive mere og mere populært, især også herhjemme. Jeg har ikke selv prøvet noget fra mærket endnu. Ifølge hvad jeg har læst mig frem til, har mærket eksisteret siden 2004 og laver produkter med en fokus på aromaterapi.


Mærket betegner sig selv som et "clean" mærke, et term som på ingen måde er reguleret, så i bund og grund har det intet at sige om mærket. De skriver derimod selv at de er cruelty free og 100% vegansk.


9. Dear, Klairs*Dear, Klairs er et mærke som virkelig er vokset på mig siden min allerførste anmeldelse for over et år siden. Det er nu faktisk blevet at af mine favorit mærker, hvilket også er grunden til at jeg på et tidspunk skal have lavet en opdateret anmeldelse.


Dear, Klairs er et mærke som er ejet af Wish Company, dem som har siden Wishtrend og har i løbet af sommeren gået all in på at være 100% cruelty free og så vegansk som muligt. Jeg ved at Klairs tidligere på året ændrede et par af deres formuleringer så de nu er helt veganske. Mærket er ikke certificeret, men på Wishtrend kan jeg se at alle deres produkter, med undtagelse af deres cushion foundation.


Jeg kan varmt anbefale Dear, Klairs da de har noget for en hver smag og til en hver hudtype, hvis man er på jagt efter et godt solidt mærke som er vegansk, cruelty free og som rent faktisk gør noget for at ændre K-Beauty til at have mere fokus på dyrevelfærd.


10. Re:p


Re:p er et undermærke fra Neogen, så det er et mærke med høj kvalitet. Mærket er både cruelty free, vegansk og miljøvenligt. Deres produkter centrerer omkring ingredienser fra naturen og i deres indpakning bruger de soja blæk og det indholder ikke metal, hvilket gør det meget nemmere at genbruge. Mærket har en cruelty free certificering, men ikke en certificering for at være veganske.


Jeg har ikke selv prøvet mere end et enkelt af deres produkt, så jeg kan ikke sige så meget om det. Jeg ved at de ikke bruger parfume men essentielle olier i stedet. En anden ting som jeg synes er super interessant ved mærket, er at mange af deres produkter er multi use, dvs. at de kan bruges til flere forskellige trin, eller som et samlet trin for at optimere din rutine og nedjustere hvor mange trin du skal bruge.


Jeg håber listen her kan hjælpe en dig med at finde nye og spændende cruelty free og veganske mærker som du måske ikke kendte før, eller måske har fået øjnene op for nogle velkendte mærker om også kan bruges hvis cruelty free og veganske produkter er vigtige for dig.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page