top of page

Skip Care


Produkter fra Hada Labo, Sioris, Wellage og Lanige

Vi har alle hørt om Skin Care, men Skip Care?


Først gav Sydkorea os de 10 trin, herefter var det 7 skin metoden som begge bruger rigtig mange produkter eller blot et produkt rigtig mange gange. Man kan vel sige et overflod af produkter.


Som en der selv er meget glad for de 10 trin har jeg fundet det ekstra interessant at der nu er kommet en ny hype omkring det som i Sydkorea bliver kaldt Skip Care.


Det overraskede mig også en del i forbindelse med research, da jeg læste at nogle brand ejere for amerikanske firmer så som Glow Recipe faktisk fortæller at 10 trin metoden slet ikke repræsentere den hudpleje rutine som den gennemsnitlige Sydkoreaner bruger.


Christine Chang siger i denne artikel blandt andet:

The 10-to-15-step skincare routine is definitely one of those myths, maintaining the idea that the K-beauty routine is very complicated

Kilde: https://www.refinery29.com/en-us/best-korean-skincare-routine


I artiklen bliver der også fortalt at de lange rutiner faktisk er intet mindre end en myte som Amerikanske marketing firmaer fastholder i et forsøg på at sælge flere produkter.


Produkter fra Neogen, By Wishtrend og Neogen Re:p

Disse udmeldelser chokerede mig en del, da jeg ikke kunne lade være med at tænke på om jeg blev og stadig bliver solgt en falsk ide? Jeg har efterfølgende valgt at se lidt mere nuanceret på hele K-Beauty 10 trin fænomenet og som mit indlæg "Er 10 trin virkelig nødvendigt?" er det vigtigt at man laver en rutine med produkter som passer bedst muligt til sin egen hud, om der så er 5 eller 10 trin.


Jeg blev dog samtidig også ret interesseret i fænomenet Skip Care og hvad det er.


Skip Care er en ny hudpleje trend som stammer fra Sydkorea, som det senest års tid er blevet utroligt populært, især i blandt Millennials. Mange unge stripper derfor deres rutine helt ned og bruger meget få produkter.


Trenden handler i sin simpleste forstand om at bruge så få produkter som muligt uden at ofre eller mindske de gavnlige ingredienser som du kan få ud af brugen ved 10 trin.


Den bedste måde at gribe denne trend an på er derfor at identificere hvilke essentielle ingredienser som er bedst for din hud også skære de unødvendige produkter og ingredienser fra. På den måde ender du med at have færre produkter i din rutine uden at gå på kompromis.


Vi har jo i mange år i vesten kun kendt til 3 trins rutinen, hvilket jeg også selv brugte i mange mange år. Den er meget simpel: rens, toner, creme. Forskellen ligger her i de gavnlige ingredienser. Tidligere 3 trins rutiner fra vestlige mærker indeholdte ofte ikke særlige mange eller slet ingen gavnlige ingredienser som vi kender dem i dag.


Det seneste år er der kommet flere produkter frem fra Sydkorea som henvender sig til folk som gerne vil skære ned på produkter og hoppe med på Skip Care bølgen. Mange af dem betagnes som multitasking produkter. Produkter som simpelthen har to, tre og nogle gange fire forskellige formål.


Nu skal du ikke tro at blot fordi et produkt er 3-i-1 at det er dårligere, selvom jeg ved der nok er mange som sidder og får associationer til 3-i-1 shampooer, yikes! Mange af produkterne har taget flere år at blive formuleret med de bedste ingredienser så de netop virker helt optimalt og din hud ikke kommer til at mangle noget.


Produkter fra Hada Labo, Laneige, Kanebo og Wellage

Hvilket produkter skal du så kigge efter hvis du gerne vil reducere din rutine?


De produkter jeg har taget billeder af er alle nogle du kan bruge i en Skip Care rutine for at mindske trin.


Laneige Cream Skin


Vi kan starte med de to produkter fra Laneige. Laneige lancerede i 2018 et nyt produkt kaldet Cream Skin Refiner. Det første produkt i serien var toneren som ses på første billede. Denne toner-creme hybrid er blevet utrolig poplært og jeg forstår virkelig godt hvorfor. den indeholder aminosyrer fra hvid te ekstrakt, som styrker huden barrier og holder på fugten.


Produktet har en konsistens som en vandet toner, men indeholder bitte små olie partikler som giver samme fugt som en ansigtscreme. Dette gør at folk med næsten alle hudtyper er i stand til at bruge den på den ene eller anden måde. Den kan bruges som en toner og creme lige efter rens hvorefter man kan være færdig med sin rutine. Hvis man har meget tør hud kan den bruges som en toner under en fugtgivende serum og en lidt tykkere creme. For en med kombineret hud som mig, bruger jeg den som sidste led i min rutine enten alene eller under en ansigtsolie.


Mist udgaven er en meget lettere version af toner produktet og kan bruges på præcis samme måde. Dog giver misten dig mulighed for at give din hud ekstra fugt i løbet af dagen hvis du døjer med meget tør hud.


Hada Labo


Hada Labo er et japansk mærke som laver forskellige produkter med hyaluronsyre. På mine billeder har jeg to af deres mest populære produkter. En lotion med hyaluronsyre og alpha arbutin, samt en milk med 3 slags hyaluronsyre.


Den blå flaske som de i Japan kalder en lotion, vil jeg nok nærmere betegne som en toner. Denne toner indeholder både hyaluronsyre og alpha arbutin, dvs. den giver fugt og afhjælper pigmentering. Hvis disse to ting er noget som bekymre dig, vil du være i stand til at bruge denne lotion og dermed springe dine serums over.


Den hvide flaske indeholder en meget let milk, eller fugtighedscreme. Denne kan bruges i stedet for en ansigtscreme, under en ansigtscreme eller under en ansigtsolie, alt afhængig af hvilken hudtype du har.


Wellage


Wellage er et relativt nyt produkt jeg har opdaget. Den lille blå pakke indeholder en lille kugle ren hyaluronsyre og en blå essence som du skal blande sammen. Dermed har du en super fugtgivende blanding som kan bruges som en essence, serum og i stedet for en fugtgivende sheet maske.


Den orange/brune pakke indeholder også en lille frysetørret kugle af hyaluronsyre sammen med en mere tyk essence som indeholder collagen. Dermed giver du både din hud frugt og bekæmper rynker på samme tid.


Sioris Time is Running Out Mist


Denne mist indeholder nærende ingredienser samt et lag olie der er ekstra fugtgivende. Den kan derfor bruges som en toner, essence og serum hvis du gerne vil spare tid og bare gerne vil ud af døren.


Der finde faktisk en del rigtig gode koreanske mists og de kan meget ofte bruges som både en toner og en essence fordi de indeholder rigtig gode og nærende ingredienser, lige som Sioris'. Husk også at du kan bruge en mist midt på dagen hvis du har meget tør hud for at give din hud ekstra fugt, eller om vinteren når vejret er rigtig koldt.


Neogen Cleansing Stick & Re:p All in One Multitem


Jeg har tidligere på bloggen lavet en anmeldelse af Neogen og disse to produkter, men synes de er værd at nævne igen, da de begge er multitasking produkter.


Re:p Multitem var ikke en success for mig grundet duften, men hvis man ikke har allergi vil dette være en rigtig godt produkt for dem der gerne vil spare tid. Det er nemlig en toner, essence og creme i et produkt. Hvis man har tør hud skal man følge op med en tykkere creme da dette er en gel.


Cleansing sticken er en genial 2-i-1 olie rens og vandbaseret rens. Den kan jeg virkelig godt anbefale. Ved at bruge sådan et produkt, får du alle fordelene ved en dobbelt rens uden at du skal bruge mere end et produkt. Der er ved at komme flere og flere produkter som dette på markedet og det koreanske mærke Mamonde har lavet en oil to foan cleanser som optimerer dobbelt rens trinet.


Cleansing powder


Sidst men ikke mindst cleansing powder. Vist på billederne er fra By Wishtrend med grøn te og små kapsler fra Kanebo som er et japansk mærke.


Hvad er cleansing powder så? Cleansing powder er et fint enzym pulver som du skal blande op med et par dråber vand hvorefter det skummer op.


Det gode ved enzym pulver er at du kan bruge det som din vandbaseret rens, samt dit eksfolierings trin. Det fine pulver, som ikke giver en fysisk eksfoliering, indeholder enzymer som er med til at give en mild eksfoliering. Du kan derfor med lethed optimere din rutine ved at bruge en cleansing powder dagligt eller et par gange om ugen, alt efter hvad din hud har brug for.


Kilde: https://www.byrdie.com/korean-skip-care-skincare-trend

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page