top of page

Mine top 5 bedste wash off masker

Opdateret: 30. jun. 2020


*Dette indlæg indeholder reklame. Produkter markeret med * i opslaget er givet som reklame til gengæld for anmeldelse. Alle meninger og tanker om produkterne er helt mine egne


Nu hvor jeg har skrevet om hvordan jeg er gået væk fra at købe flere sheet masker, synes jeg det er på sin plads at lave en top 5 over de bedste wash off masker jeg har. De masker jeg har i min top 5 er en god blanding af gelé, ler og fugtgivende. Du har måske opdaget at en af maskerne ikke er K-Beauty, men den er simpelthen så god at jeg blev nødt til at inkludere den i min top 5.


Mit bedste tip til wash off masker er nok at have dem på længere tid end hvad der står på pakken. Det gælder ikke hvis man bruger en maske med eksfolierende syre, så som The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution hvor man kun skal have den på i max 10 min. Har man den på længere end det, kan man risikere at skade sin hud. Men hvis man har en gel eller fugtgivende maske får man ofte mere ud af maskens gavnlige ingredienser hvis man har den på i lidt længere tid. Med ler masker gælder det ofte at den skal af når den er tørret ind. Jeg ved dog at der er nogen som ikke vil have ler masker på indtil de tørre helt ind, men det tror jeg mest er en smagssag.


Maskerne kommer i en helt vilkårlig rækkefølge da jeg er helt ude afstand til at vælge hvilke jeg bedst kan lide ud af de 5 jeg allerede har valgt. Der er to af maskerne som begge er fra I'm From som jeg allerede har lavet en anmeldelse af, så det bliver en gentagelse fra det blogpost. Hvis du allerede har læst det tidligere post, så undskylder jeg på forhånd hvis det bliver lidt for kedeligt og ensformigt, men der er stadig tre andre masker som jeg ikke har skrevet om før.


I'm From Mugwort Mask*

Masken indeholder 2,1% mugwort pulver og har en gel konsistens. For en lille opfrisker, så beroliger og fugter mugwort huden. Den indeholder derud også lakridsrod ekstrakt, grøn te ekstrakt, centella asiatica og rosmarin ekstrakt. Mugworten i denne maske er høstet i Ganghwa i Sydkorea. Masken indeholder ikke parfume eller essentielle olier.


Selve masken har en lidt brunlig farve og der er ret tydelige stykker af mugwort og rosmarin gætter jeg på. Bøtten er lavet af glas og føles luksuriøs i forhold til masker i plastikbøtter.


Du skal bruge den efter du har renset af og på tør hud. Man skal have den på mellem 5-10 minutter, hvorefter du skal vaske den af med lunken vand.


Jeg kan rigtig godt lide masken. Den har en kølende effekt på huden med det samme man påføre den. Jeg bruger et mellem tykt lag og har den på 15-20 min. Jeg lader ikke masken tørre ud eller noget, men jeg føler jeg får mere ud af masken hvor jeg har den på i længere tid end hvad der står på pakken.


Jeg kan godt se en smule beroligende effekt på huden efter brug. Min hud virker mindre rød efter brug. Jeg bruger den 1-2 gange om ugen og kan helt sikkert godt se mig selv bruge den en del over sommeren grundet den kølende følelse gelen giver.


Innisfree Black Green Tea Mask

Denne maske fra Innisfree er fra deres lidt mere luksus serie der indeholder fermenteret grøn te. Der er også en creme og en serum jeg stærkt overvejer at købe. Masken indeholder 55% grøn te fra Jeju som er fermenteret i 100 dage. Grøn te har, som jeg tidligere også har skrevet om, antioxidanter der kan beskytte huden i mod frie radikaler og reducere inflammation i huden.


Navnet black green tea kommer af at den grønne te bliver sort under fermenteringen, så masken indeholder derfor kun grøn te og ikke begge dele. Som det kan ses på billedet har masken en god gelé konsistens som føles kølende på huden.


Masken indeholder parfume, hvilket jeg ikke har noget i mod og slet ikke i et produkt som bliver vasket af.


Jeg elsker alt med grøn te og denne maske er ingen undtagelse. Duften er en te elskers drøm og masken føles kølende grundet gelé konsistensen og de små stykker teblade er ikke skarpe på nogen måde.


Jeg har som regel masken på i længere tid end de anbefalet 20 minutter og jeg ser lidt ændringer efter brug som jeg ikke så da jeg kun brugte den i de 20 minutter. Min teint virker mere ensartet og rødme synes af mindre. For mig er denne maske rigtig meget self care fordi den føles så luksuriøs.


Innisfree Super Volcanic Pure Clay Mask 2X

Denne ler maske fra Innisfree er nok en af de mest poplære lermasker inden for K-Beauty. Masken indeholder kaolin ler og vulkansk aske fra Jeju øen.


Masken skal hjælpe med at mindske olie produktionen, mindske synet af porer og trække urenheder ud af huden. Den indeholder også lidt AHA i form af lactic acid og glycolic acid som giver en mild eksfoliering mens man har masken på.


Man skal have tage et tyndt lag på og have den på i 10-15 min. hvorefter man skal vaske den af med lunken vand.


Dette er min absolut favorit lermaske. Dette er min anden bøtte, for den fungere bare. Den føles rar, cremet og ikke udtørrende på huden. Innisfree har udover denne lermaske, en hel linje med farvede lermaske, med forskellige funktion, så som fugt, cica eller vitamin C.


Jeg har den som regel på til den er tørret ind, men det er nok mest en smagssag for jeg ved at mange ikke lader deres lermasker tørre helt ud. Jeg bruger den ofte når jeg føler min hud slår lidt ud eller når jeg er meget olieret.


Den er nem at vaske af også selvom den er tørret ud. Mine porer syner af mindre lige efter den er vasket af. Hvis du har tør hud, kan jeg klart anbefale den blå lermaske som er en fugtgivende lermaske Innisfree har lavet. Den indeholder hyaluronsyre så den føles ikke helt så udtørrende.


Sjö Skin Happy Honey Mask

Hvis jeg skulle vælge en maske som jeg bedst kan lide af alle 5 vil jeg nok pege på den her. Det er som du nok har set ikke et K-Beauty produkt, men derimod fra et svensk mærke lavet af en mor datter duo. Sjö Skin har kun to produkter, denne Happy Honey maske og en Happy Honey ansigtsolie.


Masken er lavet med 30% ren rå lokal svensk honning, samt coix frø pulver, hvid kaolin ler, glycerine, propanediol og calamine. Det er calamine som giver masken sin fine lyserøde farve, udover at berolige huden.


De få ingredienser gør at denne maske kan mange forskellige ting på en gang; berolige huden, give huden næring, afhjælpe olieret hud og eksfoliere huden med coix frø pulveret.


Denne maske dufter præcis som en bøtte god dansk honning. Den er nem at påføre og drypper ikke på nogen måde. Den føles helt fantastisk og luksuriøs på huden og på grund af honningen tørre masken ikke ud. På deres side anbefaler de at man har den på i 10-30 min. men jeg har den ofte på i omring en time uden den tørre ud.


Masken er slet ikke klistret og er virkelig nem at vaske af, hvorimod I'm From Honey Mask ligefrem er svær. Grundet de små coix korn kan man nemt give sin hud en fysisk eksfoliering når man vasker den af. Jeg er ikke den store fan a fysisk eksfoliering, så jeg vasker den blot af uden af massere den ind i huden.


Jeg vil helst ikke sammenligne denne maske for meget med I'm From Honey Mask da jeg synes det er to meget forskellige masker, selvom honning er hovedingrediensen.


Efter brug føles mig min hud næret, beroliget og blød. Jeg kan simpelthen ikke anbefale denne maske nok. Når jeg tager den på løftes mit humør på et par sekunder. Jeg er snart færdig med det glas jeg har og køber endnu et så snart jeg kan.


I'm From Honey Mask

Dette er I'm From's mest populære wash off masker. Den indeholder 38,7% naturlig honning fra Jiri-san bjerget i Sydkorea. Den indeholder derudover også propolis og en masse gode olier så som macadamia olie, jojoba oile, hasselnøddeolie og solsikkefrø olie.


Masken skal berolige og give huden fugt og næring. Honningen og propolis ekstrakten beroliger og giver huden næring. De mange olier er selvfølgelig med til at fugte og blødgøre huden.


Masken har en meget honning lignende konsistens og farve. Den dufter meget lig honning, men ikke helt som hvis man åbner en bøtte honning fra supermarkedet. Den skiller en smule, men så skal man bare røre rundt i den.


I følge pakken kan man grundet ingredienserne have den på mellem 30 og 60 minutter uden den tørre ud.

Denne maske giver virkelig huden meget næring. Den er nem at smøre på huden og løber ikke af når først den er påført.


Jeg har den altid på i en time ad gangen. den føles ikke klistret, men den er ikke nem at vaske af. Den kan faktisk være ret svær at vaske af, og jeg oplever et let lag film på huden efter jeg vaskede den af første gang. Det skyldes helt sikkert alle olierne i masken.


Jeg så en video med Euniunni hvor hun fortæller at hun bruger den medfølgende spatel til forsigtigt at skrabe masken af før man vasker den af med lunken vand. Dette lille trick gjorde en stor forskel med min oplevelse af masken.


Jeg bruger mest denne maske når jeg gerne vil forkæle mig selv lidt, da jeg føler den er for nærende til at bruge hver uge. De anbefaler heller ikke at man bruger den flere gange om ugen da honning og propolis godt kan få din hud til at få lidt urenheder. Jeg har ikke oplevet det efter brug men jeg bruger den heller ikke flere gange om ugen.


Jeg håber du er blevet inspireret til at investere i flere wash off masker og give dig selv mere mig-tid når det er muligt i hverdagen.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Lidt om mig

Indlæg: Blog2_Post
bottom of page