top of page

Koreanske aktive ingredienser


Toner fra Purito med Centella Asiatica, serum fra Innisfree med grøn te, essence fra Missha med mugwort og essence fra Neogen med fermenteret ingredienser

Mit sidste indlæg handlede om de mest populære aktive ingredienser. I dette indlæg vil jeg have fokus på aktive ingredienser som ofte kun ses i koreansk hudpleje. Du vil hurtig se at fællesnævneren for ingredienserne er at de er naturlige, eller naturlige ingredienser som videnskabeligt er blevet ændret til at gavne din hud endnu mere.


Jeg er ikke selv af den overbevisning at naturlige ingredienser er bedre end kemiske. For mig virker det bedst at bruge en blanding at gode naturlige ingredienser sammen med kemiske som er videnskabelig bevist at virke.


Jeg vil beskrive de mest anvendte og kendte ingredienser, det skal dog siges at hudpleje udviklingen i Sydkorea har sådan en fart at der kan komme en ny ingrediens på markedet inden jeg får postet dette indlæg. Jeg har linket til de kilder jeg har brugt som i sidste indlæg så du selv kan læse mere.


Galactomyces & Fermenteret Ingredienser

Toner og essence med galactomyces fra COSRX, essence med fermenteret ingredienser fra Neogen og Purito

Galactomyces Ferment Filtrate, det videnskabelige navn, er en særlig gærsvamp som bliver brugt i forskellige koreanske hudplejeprodukter. Galactomyces svampen bliver traditionelt brugt til at fermentere sake og risvin. I Sydkorea har man fundet en metode hvorpå man udvinder en filtreret udgave af den fermenteret gærsvamp så den kan bruges i hudpleje.


Hvad hjælper galactomyces med: Galactomyces kan hjælpe med at reducere synlige porer, reducere olie produktion, give en mere ensartet hudtone, beskytte huden overfor inflammation, mindske alderstegn og reducere melanin produktionen (melanin er årsag til pigmentering).


Udover galactomyces kan du også finde en del hudpleje produkter som bruger generelt fermenteret ingredienser, så som ris, sort te og birkesaft. Når disse råmaterialer bliver fermenteret bliver de omdannet til gode bakterier med navne som Bifida ferment lysate, Saccharomyces Ferment Filtrate, Aspergillis ferment.


Disse fermenteret bakterier kan gavne din hud på en måde som mere traditionelle ingredienser ikke kan.


Hvad hjælper fermenteret ingredienser med: Fermenteret ingredienser kan hjælpe din hud med at absorbere produktet bedre. Fordi de naturlige ingredienser er nedbrudt og fermenteret er deres molekyle størrelse mindre og man dermed nemmere trænge ind i huden.


Fermenteret ingredienser er også med til at skabe nye gode ingredienser til din hud. Under fermenterings processen skabes der nye aminosyrer og antioxidanter som kan give din hud mere fugt og næring. På den måde kan naturlige ingredienser så som mælk, grøntsager og urter, give mere næring efter fermentering end hvis de blot bliver brugt rå.


Hvad du skal være opmærksom på: Der er nogle som har oplevet at fermenteret ingredienser og galactomyces har gjort deres acne værre. Hvis du lyder af urenheder og acne skal du tage dine forbehold og lave en patch test inden du begynder at bruge produkter som indeholder fermenteret ingredienser.


Jeg har selv set en ret stor ændring i min hud da jeg begyndte at tilføje fermenteret ingredienser og galactomyces i min hudpleje rutine og det er noget jeg i den grad kan anbefale.


Kilder brugt: https://steemit.com/science/@anneporter/yeast-for-your-face-the-science-of-a-korean-skin-care-ingredient-galactomyces-ferment-filtrate og https://theklog.co/fermented-skin-care-products/


Centella Asiatica

Solcreme og toner fra Purito og creme fra Dear, Klairs

Centella Asiatica er efterhånden alle vegne, både i koreansk og i vestlig hudpleje. Centella Asiatica er også kendt som cica og tigergrass. Centella er en grøn urt som traditionelt er blevet brugt i indisk ayuverdisk medicin. Der er en del aktive ingredienser i plantet og dem man har lavet flest studier med er: asiatic acid, madecassic acid, asiaticoside and madecassoside. Du kan derfor også finde produkter under disse navne, især madecassoside. Planten indeholder også antioxidater, humectant (fugtighedsbevarende middel) og vitaminer.


Hvad hjælper centella med: Centella meget kendt for dens helende egenskaber. Det er bevist at centella kan hjælpe på sårheling, forbygge ardannelse, er antibakteriel og måske kan forbygge rynker. Centella er derfor ideel hvis du har acne og gerne vil forbygge ar, mindske rødme ved inflammeret hud og i det hele taget hele dine hud hurtigere. Centella er en ingrediens jeg selv bruger meget når jeg har udbrud og gerne vil hele min hud og mindske ardannelse.


Kilder brugt: https://labmuffin.com/skincare-ingredient-spotlight-centella-asiatica/


Grøn Te

Sheet maske fra Nature Republic, rens fra Neogen og serum fra Innisfree

Grøn te bliver brugt rigtig meget i koreansk hudpleje. Grøn te er blevet brugt i hudpleje i Østasien i flere århundreder. Grøn te indeholder rigtig meget Epigallocatechin Gallate, eller EGCG som det forkortes til. EGCG er kendt som det bedste antioxidant man kan få.


Grøn te bliver brugt på mange måder i hudpleje og en af de mere populære er fermenteret grøn te. Som beskrevet i første afsnit om fermenteret ingredienser, kan fermenteret grøn te potentielt give din hud et virkelig stort boost.


Hvad hjælper grøn te med: Grøn te kan hjælpe med at lindre din hud, mindre alderstegn og forbedre udseendet af hud som er blevet skadet af solen.


Jeg kan selv rigtig godt lide at bruge produkter som indeholder grøn te. Grøn te er en mild ingrediens og jeg ved at min hud ikke vil blive irriteret eller slå ud hvis jeg bruger et produkt med grøn te. Jeg bruger også produkter indeholder sort te og fermenteret udgaver af både grøn og sort te.


Kilder brugt: https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/skin-soothing/green-tea.html og https://www.tatcha.com/green-tea.html


Mugwort

Essence fra Missha med fermenteret artemisia og sheet maske fra I'm From med mugwort

Mugwort eller artemisia som det også hedder, er en traditionel urt fra Korea. Denne ingrediens er blevet meget populære de seneste par år, og er godt på vej til at overtage centella som favorit ingrediens.


Mugwort bliver ofte brugt i traditionel koreansk medicin og er kendt som en "varm" ingrediens der efter sigende forbedre blod cirkulation og lindre muskelsmerter.


Mugwort bliver brugt en del i alle slags produkter, men særligt i essence hvor det ofte også er fermenteret for at booste de gavnlige ingredienser.


Hvad hjælper mugwort med: Fordi mugwort er antibakteriel og antiinflammatorisk, bliver det ofte også omtalt som Koreas svar på tea tree. Hvis du er overfølsom overfor tea tree som er en æterisk olie, kan du prøve med mugwort i stedet.


Mugwort lindre rødme, heler huden og hud barrieren, giver huden næring og hjælper på tør hud. Mugwort er derfor et rigtig godt produkt for dig hvis du har acne, tør eller sensitiv hud.


Jeg har selv kun prøvet et par produkter med mugwort. Jeg kan derfor ikke fortælle hvor meget jeg har fået ud af denne ingrediens endnu.


Kilder brugt: https://theklog.co/mugwort-ingredient-spotlight/


Jeg håber du har fået mod på at inkorporere koreanske ingredienser i din hudpleje rutine. Jeg har i hvert fald personligt se forskel på min egen hud efter jeg startede med at bruge produkter som indeholder mere traditionelle koreanske ingredienser.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page