top of page

Hvad er slugging?


*Dette indlæg indeholder reklame. Produkter markeret med * i opslaget er givet som reklame til gengæld for anmeldelse. Alle meninger og tanker om produkterne er helt mine egne


Hvis du læste mit indlæg Top 5 tips til vinter hudpleje ved du at et af de sidste tips, faktisk et bonus tip, handlede kort om slugging. I dette indlæg vil jeg fortælle hvad slugging går ud på, hvad det kan hjælpe med og hvilke produkter du kan bruge.


Så hvad er slugging helt præcist? Ordet kommer fra Sydkorea, men det der ligger bag ordet er og bliver stadig brugt mange andre steder også. Slugging betyder helt simpelt at man afslutter sin hudpleje rutine med et helt tyndt lag petroleum jelly, eller med andre ord, vaseline. Det tynde lag vaseline går ind og forsegler huden og sørger for at fugten ikke fordamper. Egentlig en meget enkel ting, som der sikkert er nogen der allerede gør, dog uden at have et særligt ord for det. Ordet slugging hentyder til at man godt kan se lidt slimet ud efter sådan et tyndt lag vaseline.Så hvad det lige der foregår med fugten i huden som skal forsegles på den måde? Vores hud afgiver fugt i løbet af dagen og natten og det kalder man transepidermal water loss, eller TEWL forkortet. Det er noget der sker i huden for alle mennesker i større eller mindre grad og er med til at tørre huden ud, hvilket er grunden til man skal sørger for at fugte huden godt med fugtgivende serums og cremer. Et tyndt lag vaseline vil derfor være med til at forsegle alle de fugtgivende produkter du har brugt på huden, så du ikke oplever TEWL på samme måde.


Så slugging er en rigtig god ide til dem som oplever at vågne op med tør hud om morgenen (hvilket jeg selv oplever her om vinteren). På denne årstid skruer vi op for varmen og tager længere bad med mere varmt vand, hvilket er med til at udtørre huden og accelerere TEWL.Slugging er ikke kun godt for folk som har tør eller dehydreret hud. Hvis man har sensitiv hud eller oplever øget sensitivitet grundet for mange aktive ingredienser, så som vitamin C og retinol, eller overeksfoliering, kan slugging også være en super god ide. Da vaselinen skaber en barrier, sørger den for, ud over at forhindre TEWL, også at fugten og de gode ingredienser i din hudpleje produkter kan blive på huden og reparere den natten over. Hvis man derfor oplever en svækket hud barrier, uanset hvilken hudtype man har, kan slugging helt sikkert hjælpe.


Jeg har selv brugt slugging for at holde på fugten i huden om natten og det har virkelig ændret min hud denne vinter. Jeg gør det ikke hver aften, men et par gange om ugen. Min hud er meget mindre tør og jeg har slet ikke oplevet samme perioder med sensitivitet. Det skal også lige siges at det ikke kun er forbeholdt aften hudpleje rutinen. Jeg har hørt at det kan være virkelig godt hvis man har maske på hele dagen og at det kan styrke hud barrieren så man undgår maskne (mask acne). Jeg har selv tendens til akne og har ikke oplevet tilstoppet porer, så du skal ikke være nervøs for dette med slugging.Indtil videre har jeg prøvet forskellige slags balms, både den mere klassiske petroleum jelly og nogle lidt mere lette udgaver. Du behøver selvfølgelig på ingen måde gå ud og købe en masse forskellige nye produkter hvis du allerede har en vaseline stående derhjemme. Men hvis du er interesseret i slugging, vil jeg klart anbefale at du finder en balm med lidt flere nærende ingredienser hvis du alligevel skal ud og købe noget nyt. Her kan den klassiske Eight Hour balm eller Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm som jeg selv har prøvet, være en god ide.


Hvis du er ny i slugging, eller måske har akne og er lidt nervøs for udbrud (helt forståeligt, det var jeg også selv), kan en balm så som Dr. G Filagrin Barrier Balm*, Skin & Lab Barrierderm Relief Balm eller REN Evercalm Overnight Recovery Balm være en rigtig god ide. De fungere på samme måde som vaseline ved at forsegle fugten i huden, dog uden af føles helst så fedtende. De indeholder flere funktionelle ingredienser, så som gode olier og glycerin, hvor vaseline kun indeholder petroleum jelly, hvilket er grunden til bedre kan lide at bruge dem.


Alt i alt er jeg selv blevet helt vild med slugging og jeg vil anbefale det til stort set alle. Jeg kan virkelig se en forskel i min ud, især min hud barrier virker meget mere sund og jeg oplever mindre sensitivitet og tør hud.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page