top of page

Hvorfor jeg er stoppet med at købe sheet masker


*Dette indlæg indeholder reklame. Produkter markeret med * i opslaget er givet som reklame til gengæld for anmeldelse. Alle meninger og tanker om produkterne er helt mine egne


I slutningen af 2019 tog jeg en beslutning. Jeg havde på daværende tidspunkt akkumuleret en ret stor sheet maske samling, omkring 80-90 stykker tror jeg. Selvom jeg havde en stor samling blev jeg ved med at købe nye, og jeg tog derfor en beslutning om at prøve ikke at købe nogle sheet masker i hele 2020.


Men jo mere jeg tænkte over det, jo mere tænkte jeg ikke kun over den store mængde af masker jeg havde, men også på det stor spild der egentlig er forbundet med sheet maske indpakningen og selve maske. Alt er jo enkeltbrug. Alt bliver smidt ud efter man har siddet med masken i 20-30 min. Er der meget essence i pakken, kan man gemme den til dagen efter, men det vil så også være det.


Selvom jeg holder meget af sheet masker, de er jo populære af en grund, så gik mine tanker pludselig ikke kun på den store samling jeg har, men også på det stor spild de egentlig skaber.


De fleste sheet masker er pakket ind i en blanding af plastik og aluminium hvilket gør at man ikke kan genanvende indpakningen. Selve sheet masken kan dog være lavet at organisk materiale, men det kan være svært at være helt sikker på at materialet er lavet af 100% bomuld eller kokos cellulose som kan genanvendes eller smides i bio affald, eller om der er micro plast gemt der også.


Det er ofte sådan et jo billigere du køber det, jo billigere er råmaterialerne og dermed er sandsynligheden for at maskerne og indpakningen indeholder plastik.


Jeg skal bestemt ikke sidde og spille hellig på nogen måde, da jeg er en som faktisk forbruger rigtig meget og helt sikkert er i kategorien som en der overforbruger da jeg har virkelig mange hudpleje produkter liggende herhjemme.


Jeg tror dog samtidig også det er er lidt sundt at kigge sig selv i øjnene og kigge på hvad man selv kan gøre for at reducere spild og for mig er sheet masker et nemt sted at starte.


Jeg har til dato stadig ikke købt en eneste sheet maske, dog har jeg modtaget en et par i reklame. Jeg prøver at frabede mig dem hvor det er muligt. Jeg er samtidig også begyndt at bruge de gammeldags wash off masker, som jeg føler har fået en renæssance her i 2020. Man kan få så mange forskellige slags, ikke kun de forfærdelig peel off som jeg ikke er stor fan af.


*Produkterne er modtaget som gave

Men er der så andre ting man kan gøre for at reducere "single use" plastik eller andet? Jeg er blandet andet selv næsten stoppet helt med at bruge vatrondeller. Som du måske har læst i mine andre opslag, så hælder jeg altid min toner og essence ud i hænderne og klapper det forsigtigt ind i huden. På den måde undgår jeg at bruge minimum 2 vatrondeller om dagen. Derudover fjerner jeg altid min makeup med en olie rens, som ikke behøver vatrondel, man skal blot massere olien let ind i huden.


Dog bruger jeg stadig en vatrondel til min eksfolierende toner et par gange om ugen, så jeg er derfor gået på jagt efter gode genanvendelige vatrondeller. Så hvis nogen har prøvet et mærke som er helt fantastisk må i endelig gerne skrive til mig.


I forhold til alle de mange produkter jeg selv har købt eller fået i PR, så prøver jeg så vidt mulig at færdiggøre produkter inden jeg starter på et nyt. Det kan dog være svært nogle gange, så jeg er derfor begyndt at give eller sælge åbnede og uåbnede ting jeg ikke kommer til at færdiggøre eller bruge de næste mange måneder til veninder. På den måde kommer jeg af med produkter der ellers blot ville ligge i min skuffe og blive dårlige.


Jeg er også begyndt nøje at overveje hvilket PR pakker jeg siger ja til, da jeg godt ved om hvorvidt jeg får brugt noget eller ej. Det samme med konkurrencer; jeg melder mig kun til dem hvor det er produkter jeg slet ikke har prøvet før og melder mig ikke til blot for at melde mig til.


Jeg har også en plan om at lave et post om bæredygtige og "grønne" K-Beauty mærker og også et om veganske mærker, så hvis det er noget som interesserer skal i blot holde øje med bloggen.


Som sagt, jeg skal på ingen måde spille hellige og sige at jeg gør super meget for miljøet, for jeg gør nok som de fleste prøver på; sortere affald, spiser mindre kød, køber ikke super meget tøj osv. Jeg holdte fornylig også en pause hvor jeg slet ikke købte nye hudpleje produkter i 3 måneder, hvilket jeg kommer til igen henover sommeren. Jeg håber blot jeg kan inspirere en smule.


- M

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page