top of page

7 skin metoden


Toner fra I´m From, spray toner fra Pyunkang Yul, essence fra Neogen. Alle tre produkter er meget tyndflydende, er uden alkohol og uden kraftig parfume

Hvis du er fan af K-Beauty har du måske allerede stødt på 7 skin metoden. Men hvad er det lige denne metode går ud på?


Jeg har selv eksperimenteret med den og har set på egen hud hvad metoden kan. I dette indlæg vil jeg gennemgå hvad 7 skin går ud på, hvad du måske kan få ud af det og give produkt anbefalinger på gode tonere og essences som kan bruges.


7 skin metoden startede i Sydkorea i blandt skuespillere, modeller og beauty bloggere for et par år siden. Siden da har metoden eksploderet i vesten og der er mange som sværger til den. Hvad betyder 7 skin så? 7 hentyder til syv lag af enten toner eller essence og skin betyder toner på koreansk.


Ifølge tilhængere af metoden kan man ved at opbygge lag af toner eller essence opnå maksimal fugt og glød. Metoden er god til dem som døjer med tør og dehydreret hud, men samtidig kan den også give fugt til dem som har olieret hud, uden at huden ender med at føles fedet. Ved at opbygge lagene tilføjer du huden fugt, samtidig med at din hud får mere ud af de gavnlige ingredienser i den toner eller essence du bruger.


Meningen med metoden er at den kan bruges til at tilføre ekstra fugt i vinterperioder, hvilket jeg selv helt sikkert kommer til at få brug for, men også at du kan tilføje fugt til din hud i de varme og fugtige sommermåneder uden at din hud kommer til at lide under det og blive ekstra fedet eller dine porer bliver tilstoppet.


Nu tænker du sikkert at syv lag toner virker da helt åndssvagt og spild af tid. Syv lag er på ingen måde videnskabeligt bevist at skulle gøre en forskel, det er blot noget metoden hedder for at give den et fancy navn så det er nemmere at huske. Tilhængere af metoden bruger gerne et sted mellem tre og syv, også op til flere lag, alt efter behov. Du tænker måske også at der er et stor spild af produkt hvis man skal bruge syv lag i stedet for det ene du plejer at bruge. Min egen erfaring er at man bruger en del mindre ved hvert lag end man normalt gør med et lag. Så det vil være mere produkt, men nok nærmere to-tre gange mere end du er vant til at bruge.


Essence fra COSRX og essence toner fra Pyunkang Yul. Begge har en gel-agtig konsistens og indeholder ikke alkohol eller parfume

Hvordan griber du det så bedst an hvis du gerne vil prøve 7 skin metoden. Mit bedste råd er at bygge lagene op stille og roligt. Jeg bruger ikke syv lag toner eller essence hver dag, men jeg benytter mig helt sikkert af to eller tre lag på de dage hvor jeg kan mærke min hud virkelig har brug for det. I gennem indlæget har jeg skrevet at man kan bruge både toner eller essence. Det er fordi det er helt op til dig selv om du vil bruge det ene eller andet. Jeg er selv størst tilhænger af at bruge essence, da der er flere aktive ingredienser i dem end i de tonere jeg har og derfor får min hud også mere ud af det i længden føler jeg.


Jeg starter selv med først at give min hud et enkelt lag toner efter rens, imens min hud stadig er en smule fugtig, på den måde kan min hud bedre optage produktet. Derefter hælder jeg en smule essence ud i hånden og fordeler det let i hænderne, også "klapper" og presser jeg forsigtigt produktet ind i ansigtet indtil det næsten er tørret ind. Derefter gentager jeg indtil jeg er tilfreds.


Hvilken toner og essence skal du så gå efter? Jeg vil anbefale at du vælger en toner eller essence der næsten lige så flydende som vand til at starte med. Huden har nemmest ved at optage produkter der minder om vand. Når du er blevet mere fortrolig med metoden kan du skifte over til en toner eller essence som har en mere tyktflydende eller gel-agtig konsistens, så som Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner eller COSRX Galactomyces 95 Tone Balancing Essence. Spray toner er også oplagt at bruge, da det gør det praktisk at få et jævnt lag toner ud i hele ansigtet. Samtidig vil der være mindre spild af produkt og eventuelle vatrondeller.


To spray toner fra COSRX og en tyktflydende toner fra Innisfree. Alle uden alkohol og kraftig parfume

Du kan stort set vælge frit mellem de forskellige toner og essences der findes, dog er der et par ting du skal være opmærksom på. Det er vigtigt du vælger et produkt der ikke indeholder alkohol eller kraftig parfume som kan virke udtørrende eller generende på din hud. Du skal heller ikke vælge en toner som indeholder nogen form for eksfolierende syre da dette simpelthen vil være for meget for din hud hvis du bruger mere end et lag.


For at sikre du får mest mulig ud af de lag du vælger at bruge, skal du også tænke på ikke at "klappe" produktet for hårdt på din hud. Du skal som med alt andet hudpleje, være blid med din hud så du ikke irriterer huden udnødvendigt. Det er også vigtigt at du lader din toner eller essence absorbere næsten helt ind i din hud mellem hvert lag, så produktet ikke blot ligger ovenpå huden i stedet. Du kan derfor ikke skynde dig med denne proces, så mit bedste råd er at starte en dag eller aften hvor du har tid til at stå med din toner og essence.


Jeg håber mit indlæg har givet dig mod på at prøve 7 skin metoden, også selvom den kan virke lidt som en gimmick. Jeg har selv set og mærket rigtig gode resultater med metoden og jeg kommer helt sikkert til at benytte mig en del af den her til vinter når jeg ved min hud kommer til at være ekstra dehydreret.


Kilder brugt: https://www.byrdie.com/7-skin-method og https://theklog.co/7-skin-method-biggest-mistakes/

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page